HTML

INGYEN DIVX LETÖLTÉS

INGYEN DIVX LETÖLTÉS

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Ópium - Egy elmebeteg nő naplója mozifilm letöltés most!

2010.04.10. 16:17 INGYEN-LETÖLTÉS

LETÖLTÉS AZONNAL

 

LETÖLTÉS MOST

 

Kattints ide a Ópium - Egy elmebeteg nő naplója , Ópium - Egy elmebeteg nő naplója dvd film letöltéshez!

Stílus: dráma (Műfaj) (Műfaj)

Rövid film bemutató: 1913 Magyarország. Brenner József író-orvos története egy újkori Faust-történet. Brenner orvosként dolgozik a múlt század eleji elmegyógyintézetben. Már hónapok óta írói válságban szenved, egy sort sem képes papírra vetni. És közben a morfium rabjává válik. Egy nap új beteget bíznak rá, a huszonnyolc éves Gizellát. Az elmebeteg nő viszont csak ír és ír, ő saját naplója rabja, nem képes letenni a tollat. A fiatal nőn mind jobban elhatalmasodik a kényszerképzet, hogy egy idegen, gonosz erő költözött belé. Brenner féltékeny lesz a nőre, aki zseniálisan, megszállottan alkot. A kezdeti orvos-beteg viszony fokozatosan alakul át, orvos és beteg egymásba szeretnek, kapcsolatuk szexuális tébollyá hatalmasodik.

Original music: Graeme Revell

Filmszínészek: Ulrich Thomsen, Kirsti Stuboe

Kiadta: EuroArts Entertainment

Ópium - Egy elmebeteg nő naplója

Csáth Géza a Nyugat egyik ismert alakja, polihisztor. Amellett, hogy különböző művészeti ágakban - irodalom, festészet, zene - alkotott, pszichiáter is, a freudi pszichoanalízis egyik hazai úttörője. Az egy elmebeteg nő naplója Az elmebetegsége psychikus mechanizmusa címmel 1912-ben jelent meg - de megtalálható az előbbi címen is -, nem irodalmi alkotásként, hanem a magyar orvosi szakirodalom egyik korszakalkotó alapműveként, melyet eredeti családneve, Brenner József, alatt jelentetett meg. Az 1908-ban született Opium című rövid novelláját a Nyugatban publikálta 1909-ben.

Tetszési index: 6.4

Szólj hozzá!

Címkék: mozifilm divx letöltés mozifilm letöltés ópium egy elmebeteg nő naplója ópium egy elmebeteg nő naplója film

A bejegyzés trackback címe:

https://ingyen-divx-letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr811907308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása